Tre roliga nyheter 2022

Ny sommar på Minnesmaskinen. Hur många år har museet varit igång nu igen..? Även den här sommaren bjuds det på flera nyheter.

Vi har till exempel inrett en ny monter med sparbössor från förr. Helt i rätt läge med tanke på den skenande inflationen. Kan vara bra att tömma framåt hösten. 

2020 lät vi tillverka en meccano-kulla med Rättviksdräkt och allt, som vi har som skylt utanför museet. Hon är tillverkad av Börje Utbys som är en hejare på (och samlare av) meccano. Nu har vi också låtit inreda en ny monter full med meccano och andra fina föremål som Volvoleksaksbilar, en H-skylt och annat trafikrelaterat.

Meccano-kullan hälsar välkommen!

Vår tredje nyhet är en monter full av ”lukta gott” (som min kära hustru Ulla uttrycker det). Gamla reklamskyltar för tvål, papiljotter, parfymer och diverse skönhetsattiraljer från förr. Missa inte vår ank-hårtork!

I år är vi också extra glada över att magasinet Upptäck Rättvik uppmärksammar vårt fina museum och att tidningen är ute i ställen precis lagom till öppnandet och turistsäsongen. 

I sommar har vi, liksom ett antal år tillbaka, öppet fyra dagar i veckan, torsdag till söndag (förutom vecka 31 då vi tutar och kör hela veckan lång). 

För att citera mig själv i artikeln i Upptäck Rättvik:

Det finns tusentals föremål att titta på, allt ifrån den unika motorcykeln Gladiator från 1912 och andra motordrivna “farkoster” till kameror, radioapparater, leksaker och barnvagnar från 1940-talet. Man kan inte köpa våra samlarobjekt men vi har vykort, nostalgikort, böcker och kaffe till försäljning.  

Alla föremål har sin unika historia. Välkomna in, så berättar jag eller Ulla mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *